BAHAN BAHAN
1 BUNGKUS AGAR AGAR (BASUH DAN RENDAM 1/2 JAM)
4 CAWAN AIR
2 CAWAN GULA ( IKUT MANIS)
200 ML SUSU CAIR
3 SUDU TEPUNG KASTARD ( BANCUH DGN SEDIKIT AIR)
SEDIKIT VANILA
SUMI SECUKUPNYA
CARA CARA :
1) MASAK AGAR AGAR DENGAN AIR SAMPAI HANCUR. LEPAS TU TAPIS
2) MASUKKAN SUSU YANG TELAH DI BANCUH DENGAN TEPUNG KASTARD.
3) BILA SEBATI MASUKKAN GULA DAN VANILA.
4) AMBIL SUMI DAN SUSUN DALAM LOYANG,
5) AKHIR SEKALI TUANGKAN AGAR AGAR TADI .BIARKAN SEKEJAP
6) BILA SUAM MASUKKAN DALAM PETI AIS. LEPAS TU BOLEHLAH DIHIDANGKAN.
0 comments:
Post a Comment