BAHAN BAHAN
100 GM DAGING CINCANG
1 BIJI BAWANG BESAR- DI DADU
2 ULAS BAWANG PUTIH -CINCANG HALUS
3 BIJI CILI MERAH - HIRIS HALUS
1 1/2 SUDU SERBUK KARI DAGING
1 CAWAN MAKARONI -REBUS SAMPAI LEMBUT TOSKAN
100 GM CHEESE - PARUT
GARAM SECUKUP RASA
BAWANG GORENG UNTUK TABUR
MINYAK UNTUK MENUMIS
BAHAN B :
3 BIJI TELUR - A
3 SUDU TEPUNG GANDUM
1 CAWAN SUSU SEGAR
1) PANASKAN MINYAK TUMIS BAWANG BESAR DAN BAWANG PUTIH
2) MASUKKAN SERBUK KARI DAN TAMBAHKAN 2 ATAU 3 SUDU AIR
3) MASUKKAN DAGING GAUL SAMPAI MASAK
4) MASUKKAN CILI HIRIS, GARAM DAN MASUKKAN MAKARONI. GAUL RATA
5) TUANG DALAM LOYANG DAN TABURKAN CHEESE.
6) SATUKAN BAHAN B, TAPIS DAN TUANG ATAS MAKARONI TADI.
7) BAKAR PADA SUHU 180 SELAMA 25 - 30 MINIT.
8) BUKA OVEN TABUR BAWANG GORENG, DAN BAKAR DALAM 3 - 5 MINIT LAGI.
SELAMAT MENCUBA, RESEPI ASAL DARI BLOG MADIHA.
TERIMA KASIH DAN IZINKAN AKAK BERKONGSI RESEPI INI
DI BLOG AKAK.
0 comments:
Post a Comment