BAHAN BAHAN :
500 gm daging -rebus dan hiris nipis nipis
3 sudu makan cili kisar
3 sudu makan minyak sapi
*2 ulas bawang putih
* 1 biji bawang besar
* 2 cm halia
* 2 batang serai
2 sudu makan kerisik
2 sudu makan jem strawberi
1 helai daun kunyit -hiris halus
1 helai daun limau purut
50 ml santan
Sedikit garam
Sedikit serbuk kunyit
CARA MEMASAK
1) Gaul daging bersama serbuk kunyit dan garam
2) Panaskan minyak sapi dan goreng daging hingga garing, ketepikan
3) Panaskan minyak sapi dan tumis bahan bahan kisar sampai wangi
4) Masukkan kerisik,jem, daun kunyit ,daun limau purut ,santan dan garam
kacau rata dan kering
5) Masukkan daging dan kaup balikkan hingga rata dan bolehlah di hidangkan
BAHAN BERTANDA* ADALAH BAHAN UNTUK DIKISAR
0 comments:
Post a Comment