BAHAN BAHAN
Untuk Bahagian Bawah :
1 1/2 Cawan Gula Putih
2 1/4 Cawan Tepung Beras
1/3 Cawan Tepung Gandum
5 1/2 Cawan Air Pandan
Sedikit kapur
Cara-Cara Membuat :
1) Panaskan periuk pengukus.
2) Masukkan semua bahan ke dalam bekas dan gaul sampai semuanya sebati
3) Selepas itu kacau bahan tersebut diatas api sampai naik wap
4) Lapik loyang dengan plastik, Tuang adunan tadi kedalam loyang
5) Kukus sampai masak
BAHAN BAHAN :
Untuk Bahagian Bawah :
1/3 Cawan Tepung Beras
3 Cawan Santan
4 Sudu Tepung Jagung
Sedikit Garam
Cara Cara Membuatnya:
1) Satukan semua bahan sampai sebati
2) kacuau di atas api sehingga naik wap
3) kemudian tuangkan keatas adunan bawah yang telah
dikukus masak tadi, kukuslah sampai masak.
4) Sejukkan sebelum di potong
Resepi kuih talam ni memang sedap.....lembut.....gitu
saya x ingat kat mane saya ambil resepi ini
Apa apa pun saya ucapkan berbanyak terima kasih pada tuan punya respi
Harap dapat halal kan ye, dan pada yang nak mencuba silakan
tak rugi mencubanya. Orang kata kalau nak mencuba, buatlah sedikit dulu.
0 comments:
Post a Comment