Pages

13 April 2011

APAM BUNGA

BAHAN BAHAN -
 3 BIJI TELUR
 1/2 CAWAN GULA
 3 CAWAN TEPUNG GANDUM
 1 SUDU BESAR OVELETTE
 1 SUDU ESEN PANDAN ( VANILA)
 1 CAWAN AIS CREAM SODA
 PEWARNA IKUT SUKA

 CARA CARA -
 PUTAR TELUR DENGAN GULA SAMPAI KEMBANG.
 MASUKKAN ESEN PANDAN ATAU VANILA
 MASUKKAN OVELETTE, PUKUL LAGI SAMPAI RINGAN
 DAN PUTIH, KEMUDIAN MASUKKAN TEPUNG SEDIKIT SEDIKIT DISELANG SELIKAN DENGAN AIS CREAM SODA, GAUL SAMPAI SEMUA NYA SEBATI.
BAHAGI PADA BEBERAPA BAHAGIAN DAN WARNAKAN
 PANASKAN AIR DALAM PERIUK PENGUKUS. BILA DAH PANAS
 MASUKKAN ADUNAN TADI DALAM ACUAN  DAN KUKUS SELAMA 10 MINIT .

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Hasiah Hashim