BAHAN BAHAN -
3 BIJI TELUR
1/2 CAWAN GULA
3 CAWAN TEPUNG GANDUM
1 SUDU BESAR OVELETTE
1 SUDU ESEN PANDAN ( VANILA)
1 CAWAN AIS CREAM SODA
PEWARNA IKUT SUKA
CARA CARA -
PUTAR TELUR DENGAN GULA SAMPAI KEMBANG.
MASUKKAN ESEN PANDAN ATAU VANILA
MASUKKAN OVELETTE, PUKUL LAGI SAMPAI RINGAN
DAN PUTIH, KEMUDIAN MASUKKAN TEPUNG SEDIKIT SEDIKIT DISELANG SELIKAN DENGAN AIS CREAM SODA, GAUL SAMPAI SEMUA NYA SEBATI.
BAHAGI PADA BEBERAPA BAHAGIAN DAN WARNAKAN
PANASKAN AIR DALAM PERIUK PENGUKUS. BILA DAH PANAS
MASUKKAN ADUNAN TADI DALAM ACUAN DAN KUKUS SELAMA 10 MINIT .
TART NANAS HANTARAN
6 days ago
0 comments:
Post a Comment