BAHAN-BAHAN:-
5 BIJI TELUR
2 1/2 CAWAN TEPUNG ( AYAK )
3 SUDU BAKING POWDER ( AYAK BERSAMA )
2 CAWAN GULA GULA HALUS (MADIHA GUNA 1 1/2 CAWAN)
1/2 CAWAN SUSU CAIR
1 SUDU VANILA
250 GM BUTTER
SERBUK KOKO SECUKUPNYA
PEWARNA IKUT CITARASA
(CARA CARA)
1) GULA DAN BUTTER DIPUKUL HINGGA KEMBANG.
2) MASUKKAN TELUR SEBIJI SEBIJI
3 ) PUKUL LAGI SAMPAI KEMBANG, MASUKKAN VANILA DAN SUSU CAIR.
4 ) GAUL SEBATI DAN MASUKKAN TEPUNG SEDIKIT SEDIKIT
5 ) PUKUL LAGI SAMPAI SEBATI DAN BAHAGI 2 BAHAGIAN.
6) SAYA GUNA PINK DAN HIJAU, MASUKKAN ADUNAN HIJAU. RATAKAN
AYAK SERBUK KOKO MENUTUPI ADUNAN HIJAU
7 ) MASUKKAN PULA ADUNAN PINK RATAKAN ,AYAK SERBUK KOKO
8) KEMUDIAN MASUKKAN ADUNAN HIJAU DAN RATAKAN
9 ) BAKAR PADA SUHU 170- 180C, SELAMA40-45 MINIT
RESEPI ASAL DARI MADIHA.
0 comments:
Post a Comment