Pages

04 April 2011

PUDING BETIK

BAHAN BAHAN
 450 GM PURI BETIK -DARI BUAH BETIK YANG SUDAH DI KISAR
350 GM BUAH BETIK  - DI POTONG DADU
 200 GM GULA PASIR
 15 GM AGAR AGAR
 1 LITER AIR

 CARA MEMBUAT ;
 1) MASAK AIR DAN GULA HINGGA MENDIDIH
 2) MASUKKAN   AGAR AGAR DAN MASAK SAMPAI AGAR AGAR LARUT
 3) KEMUDIAN MASUKKAN PURI BETIK DAN KACAU RATA
 4) ATUR BETIK KIUB DALAM BEKAS DAN TUANG AGAR AGAR. BIAR SEJUK DAN KERAS.

 SEJUKKAN DALAM PETI  AIS BARU SEDAP DIMAKAN.
 GUNAKAN BETIK YANG BETUL BETUL DAH MASAK RANUM BARU SEDAP
 SELAMAT MENCUBA.....

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Hasiah Hashim