BAHAN BAHAN:
450 gm coffeemate
2 cawan gula ( atau ikut manis sendiri )
1 tin susu cair
10 gm konnyaku jelly ( tanpa perisa )
2 botol air ( guna botol air mineral 1.5 liter )
Perasa yang disukai ( saya guna cappucino )
CARA CARA:
1. Masukkan air dalam periuk, masukkan konnyaku jelly.
2. Masak semua sampai larut, masukkan gula pasir. Biar sampai mendidih.
3. Masukkan susu cair, coffeemate dan perasa yang disukai.
4. Masak dengan api yang kecil sampai mendidih dan nampak agak pekat sedikit.
5. Padamkan api dan masukkan dadih tadi ke dalam cup yang kecil-kecil. Sejukkan.
Sukatan air jangan terlalu penuh.
RESEPI INI DIAJAR OLEH CIKGU ROSINAH MAT ISA
CIKGU KELAS MASAKAN KAMI ( KEMAS )
0 comments:
Post a Comment