Pages

11 March 2011

TALAM KELADI


BAHAN BAHAN A:
 300 ml santan
 65 gm   tepung beras
 1 camca teh tepung gandum
 100 gm keladi / potong kuib kukus 3/4 masak
 55 gm gula halus
1/4 camca teh garam

 BAHAN BAHAN B:
 100 ml santan
 60-70 gm gula halus
 2 camca besar tepung beras
 20 gm tepung jagung
 1 biji telur - pukul sedikit
 secubit garam
 pewarna ungu
 1/2 camca teh perisa keladi

 CARA MEMBUATNYA :
 1) Panaskan kukusan Sapu minyak pada loyang berukuran 8 inci
2) Satukan bahan A kecuali keladi, kacau rata dan tapis
masukkan keladi gaul rata, tuang dalam loyang kukus sampai masak
 3) Satukan bahan B kacau rata tapis. Tuang atas adunan A kukus lagi sampai masak
 4)Sejukkan sebelum dipotong

 RESEPI KUIH TALAM KELADI INI SAYA
 AMBIL DARI BLOG CIK MAT GEBU.
 HARAP CIK MAT X MARAH YE SEBAB SAYA
 MASUKKAN RESEPI CIK MAT KAT BLOG SAYA .
 TERIMA KASIH BANYAK BANYAK PADA CIK MAT

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Hasiah Hashim