BAHAN BAHAN:
1 CAWAN GULA
1 TIN SUSU CAIR
1/2 CAWAN SUSU PEKAT MANIS
1 CAWAN SERBUK KOKO
1 CAWAN MINYAK MASAK
CARA CARA:
SATUKAN SEMUA BAHAN DAN KACAU ATAS API
SEHINGGA SEMUANYA SEBATI DAN GULA HANCUR
SEJUKKAN.
1 1/4 CAWAN TEPUNG GANDUM
1 SUDU KECIL SODA
1 SUDU BESAR BAKING POWDER
4 BIJI TELUR
CARA CARA:
TEPUNG ,BAKING POWDER DAN SODA DI AYAK BERSAMA
KETEPIKAN. PUKUL TELUR SAMPAI KEMBANG KEMUDIAN
MASUKKAN ADUNAN YANG DI MASAK DAN DI SEJUKKAN TADI
SEDIKIT SEDIKIT DISELANG SELIKAN DENGAN TEPUNG .
PUKUL LAGI AGAR SEMUANYA SEBATI.
PANASKAN KUKUSAN DAN KUKUSLAH SAMPAI MASAK.
JIKA GUNA ACUAN YANG KECIL MACAM SAYA KUKUS SELAMA 10
MINIT,
RESEPI INI SAYA BELAJAR MASA KAT KELAS MASAKKAN
DI MELAWATI.. TERIMA KASIH PADA PUAN YANG
SUDI MENGAJARKAN.
0 comments:
Post a Comment