Pages

17 February 2011

APAM PISANG COKLAT RICE





BAHAN- BAHAN:

 BAHAN A
100 gm gula
 100 gm minyak masak
 2 biji telur
 2 biji pisang( saya guna pisang awak)
 1/2 sudu esen pisang
 
 Satukan semua bahan A kecuali pisang .
 Blender sampai semuanya sebati dan gula hancur, kemudian
 masukkan pisang. Blender lagi sampai pisang hancur.
 Kemudian masukkan kedalam bekas.

 BAHAN B

 80 gm tepung gandum
 1/2 sudu soda

 Ayak kedua dua bahan B kemudian masukkan ke dalam
 bahan A. Gaul sampai sebati.
 Masukkan juga coklat rice dan gaul lagi.
 Simpan adunan ini selama 15 minit.
 Panaskan kukusan dan kukuslah apam pisang ini selama 10 minit.

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Hasiah Hashim