Pages

22 January 2011

CARROT CAKE


BAHAN BAHAN
 250 gm butter
 220 gm gula perang
 250 gm tepung kek.
 1/2 cawan walnut- cincang.
 1/2 cawan kismis hitam.
 1 cawan carrot - yang dah di parut.
 5 biji telur
 1 sudu esen vanila
 1 sudu makan glycerine

  CARA CARA-

1 )  Tepung kek, walnut, kismis dan carrot di gaul bersama sampai semua sebati.
2 )  Pukul butter dengan gula sampai kembang.
3 ) Masukan esen vanila kemudian masukan telur sebiji sebiji.
4 ) Pukul lagi sampai kembang.
5 ) Bila dah kembang masukkan tepung yang telah di gaulkan
     dengan walnnut, kismmis dan carrot.
6 ) Gaul semuanya sampai sebati akhir sekali masukan glycerine.
7 ) Gaul lagi. kemudian masukkan dalam loyang yang telah
     di alas dengan kertas minyak dan disapukan dengan sedikit butter.
8 ) Bakar pada suhu 170- 180 selama 40- 45 minit.

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Hasiah Hashim