BAHAN-BAHAN
2 batang carrot yang sedang
2 cawan tepung jagung
1 3/4 cawangula pasir
5 1/2cawan air (termasuk air laici)
1tin buah laici ( laici dalam tin) ( dipotong halus halus)
CARA-CARA
1) Lobak merah dibuang kulit, potong halus dan diblender dengan 1 cawan air
2) Tepung jagung, gula dan lobak merah tadi di campurkan dengan kesemua.
lebihan air.
3) Kacau sebati kemudian masak atas api hingga pekat dan berkilat.
4) Kemudian masukkan laici yang di potong halus.
5) Tuang dalam cup yang kecil kecil. ( tuang separuh je, jangan penuh)
BAHAN-BAHAN SOS
6 cawan santan pekat
3/4 cawan tepung jagung
garam
.
CARA - CARA
1) Satukan kesemua bahan.
2) Kacau diatas api sehingga pekat dan berkilat.
3) Angkat dan tuangkan keatas adunan yang dah disiapkan tadi.
4) Sejukan di luar atau di dalam peti ais
TART NANAS HANTARAN
6 days ago
0 comments:
Post a Comment