Pages

27 December 2010

KUIH KASTURI / KUIH RENGAS


BAHAN BAHAN:-
300 gm kacang hijau
100 gm gula pasir
1 camca tepung ubi
1/2 camca garam
(sedikit kelapa jika suka) tak nak kelapa pun

TEPUNG UNTUK SALUD:-
150 gm tepung gandum
1/2 camca tepung beras
1/2 camca serbuk kunyit
250 gm air
garam

CARA CARA:-
1) Kacang hijau di rebus tapi jangan terlalu kembang.
2) Kacau sampai agak kering masukan gula, garam  tepung ubi (kelapa).
3) Kacau lagi sampai betul-betul pekat dan sejukkan.
4) Satukan semua bahan salut.
5) Adunan kacang tadi di bulat bulatkan dan di leperkan sedikit.
6) Panaskan minyak bila minyak dah panas celup adunan kacang tadi dalam bahan salut.
7) Goreng hingga kekuningan..

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Hasiah Hashim