Pages

08 December 2010

PUDING SAGU


BAHAN-BAHAN ( LAPISAN BAWAH ):-
3 cawan sagu
1 1/2 cawan air ( kalau pekat, tambahkan sedikit lagi air )
Gula ikut manis ( saya guna 1 1/2 cawan )
Pewarna

CARA-CARA:-
1. Basuh dan rendamkan sagu sampai kembang.
2. Toskan.
3. Masak air, gula dan pewarna sampai mendidih.
4. Masukkan sagu, kacau sampai pekat dan masak.
5. Tuangkan ke dalam bekas.

BAHAN-BAHAN ( LAPISAN BAWAH ):-
6 cawan santan
1 cawan tepung jagung
Sedikit garam
Sedikit gula

CARA-CARA:-
1. Satukan semua bahan, kacau atas api sampai pekat dan berkilat.
2. Tuang ke atas lapisan sagu tadi.

* SEELOKNYA GUNAKAN BEKAS PLASTIK KECIL-KECIL SUPAYA MUDAH DIKELUARKAN.

SEDAP DIMAKAN SAMADA PANAS MAHUPUN SEJUK!!

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Hasiah Hashim